Al onze activiteiten zijn tot nader order opgeschort vanwege de coronacrisis. Lees ons bericht hierover.

Naast de zondagse vieringen zijn wij ook doordeweeks een kerkgemeente. De Lichtboog is regelmatig open, maar ook buiten De Lichtboog zijn we als volgelingen van Jezus betrokken op elkaar.

Terugkerende activiteiten

Zondagse vieringen: zie Agenda.

Kringen: zie Groeien in geloof en Agenda.

Wekelijkse open kerk
Elke woensdagmorgen en donderdagmiddag is De Lichtboog open en zijn wij beschikbaar voor de stad. Voor een kop koffie, een gesprek, een hulpvraag, een gebed of gewoon een toiletbezoek. Elke woensdagmorgen is er ook een knutselclub. De één wil vooral creatief aan de slag, de ander komt voor een lekker bakje koffie en gezelligheid. Beiden van harte welkom!

Maandelijkse open kerk met maaltijd
Elke eerste koopavond (donderdag) van de maand is De Lichtboog open en zijn wij beschikbaar voor de stad. Bij ons is meer te halen dan er die avond te koop is: voorbijgangers zijn hartelijk welkom voor een Vorstelijke maaltijd en een goed gesprek!

Bijeenkomsten rond hoogtijdagen
Rond Pasen, Pinksteren en Kerst zijn er (zang)middagen met soms een gezamenlijke broodmaaltijd. Ook zijn er door het jaar heen geregeld zangavonden met inbreng van velen. Houd de agenda in de gaten.

Ouderenbijeenkomsten
Avondmaal, eetgroep -> Gerda Geerts

Tienerkamp
Elke zomervakantie is er Tienerkamp voor de jeugd van 12-16 jaar! Dit is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse en Katholieke kerken in Almere.

Vrijdagavondsoos
Wil je je kerkgenoten eens spreken in een andere sfeer dan een kerkdienst? Of zoek je aansluiting bij een kerk, maar lukt het je niet om je op zondagochtend in de kerkbanken te manoeuvreren? Eens per maand (elke derde vrijdag) is er soosavond in het jeugdhonk van De Lichtboog voor iedereen van 18 jaar en ouder. De soos begint om 20.00u maar er is vrije in- en uitloop. De ene keer hebben we een spelletjesavond, andere keren een film-, discussieavond of zelfs een Kerstdiner.

Tienersoos

Muziekavond
Een paar keer per jaar is in De Lichtboog een muziekavond. Onder fraaie muzikale begeleiding zingen we liederen die de aanwezigen aandragen, afgewisseld door korte gedeeltes van overdenking. Creativiteit en eigen inbreng worden aangemoedigd! Houd de agenda in de gaten.